Werkwijze

Ik bied coaching en therapie met ACT en mindfulness als basis. Mijn werkwijze stem ik af op ieder individu en afhankelijk van je vraag en/of behoefte werk ik meer ervaringsgericht, inzichtgevend of ondersteunend.

Wat is ACT?

ACT is een lichte variant van gedragstherapie waarbij het uitgangspunt is dat vechten tegen onvermijdelijke omstandigheden uiteindelijk ten koste gaat van het kunnen leiden van een rijk en waardevol leven. Daarbij is het doel van ACT niet zozeer het reduceren van klachten, maar het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht. Lees meer over ACT op http://www.timetoact.nl/

Wat is mindfulness?

Mindfulness is het richten van de aandacht en het ten volste ervaren van het nu. Met daarbij het opmerken en gewaarworden, maar zonder oordeel, van alles wat er op dat moment is (bijv. gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties, etc.). Het beoefenen van mindfulness stelt ons in staat om op een accepterende manier om te gaan met alles wat zich aandient in het alledaagse leven. Ook leer je om gedachten niet als waarheid te zien, maar enkel als gedachten.

Praktisch

Indien je graag kennis wilt maken, kun je mij via mijn contactgegevens op de website benaderen. Ik neem dan telefonisch contact met je op om een eerste gesprek te plannen. Het eerste gesprek staat in het teken van kennismaking en de verduidelijking van je vraag. Na dit gesprek besluiten we samen om al dan niet een traject aan te gaan en maken eventuele vervolgafspraken. De duur van het traject hangt af van je vraag en het verloop. Van tevoren kan uiteraard wel een inschatting worden gemaakt van het aantal gesprekken.

Om de zorg laagdrempelig en betaalbaar te houden, beschik ik niet over een eigen praktijkruimte. Afhankelijk van waar je voorkeur naar uitgaat kom ik aan huis of wordt er afgesproken in een praktijkruimte in/nabij Utrecht.

Er is geen wachtlijst.